onsdag, augusti 05, 2009

Fika...

Åh, vad trevlig vår fika var idag. Så himla kul att träffa Ullis och Sabine. Satt på Espresso house i två timmar, och snackade om allt från börja-jobba-ångest till strippklubbar. Det blev ingen nyttig fika, utan cheesecake och islatte. Innan Ullis kom sprang en liten kille på ca två-tre år runt på kanten till fontänen som finns på Trädgårdstorget och välte ner askkoppar och var allmänt störig. Föräldrarna gjorde ju ingenting (vad är det med vissa?), utan närmast hejade på. Sabine och jag satt och hoppasdes att ungen skulle trilla i vattnet (ja, vi jobbar med barn till vardags...). Jag satt beredd med kameran, och det var riktigt nära några gånger. När våra hopp om ofrivilligt bad försvunnit, hör vi ett plask, och ungen är i vattnet. Vi gapskrattar och jag ska försöka fånga det roliga på bild, men misslyckas naturligtvis:( Det förvånansvärda med det hela är att när det hänt hjälper pappan ungen upp, tar av skor och strumpor, och låter barnet forsätta härja på samma sätt som tidigare.
Ett klagomål på dagens fika: Varför städar inte cafépersonal bort på borden oftare. Idag fikade vi tillsammans med 50 duvor och lika många kajor. Inte så himla trevligt... Fåglar är nog det äckligaste djuret. Förutom kackerlackor, övriga insekter, fiskar... Ja, listan kan ju iofs göras ganska lång.

Vill bara avsluta med att säga att Ulrika förlovat sig under sin resa till Thailand. Jag är så himla glad för er, ska du veta. Äntligen!

2 kommentarer:

Linköpingsfröken sa...

hahahaha - jaaa "badpojken" var klart en av fikats höjdpunkter!!!

Sara sa...

He he, ja dom är inte lugna en sekund i ett-två-årsåldern, ask me!!!!!!!!!!!!!! Men om de härjar runt så då får man faktiskt ta sitt pick och pack och gå tycker jag, lite på barnens villkor får det faktiskt vara när man har släpat ner dom till stan! Basta!