fredag, december 31, 2010

Gott nytt...

Härmed vill jag önska alla ett GOTT NYTT ÅR! Vill inte stressa med sms senare under dagen, kvällen och natten, för jag lär ha fullt upp... Så bli inte ledsna om jag inte svarar om ni skulle skicka till mig. Eller strunta helt enkelt i att skicka till mig:D

Hinner (läs: orkar) inte med någon längre sammanfattning av 2010, men något kort ska jag väl hinna med. Året som gått har varit en bergochdalbana. Jag har varit så lycklig (två graviditeter) och så himla ledsen (missfall). Jag har fått må bra, men också mått förjävla dåligt (fyra månaders långt illamående). Jag har jobbat en hel del, fyra olika arbetsplatser, och njutit av att inte tvingas lida av baksmälla mer än max två ggr. Jag har kommit mina vänner närmre, och längre ifrån mina "fiender".

Nästa år ska bli hur spännande som helst. I mars är det dags att föda. Är just nu jättelugn inför det, hoppas att inget ändrar på det... Sedan ska jag njuta av att vara mammaledig fram till 2012.
Vid elva ska vi vara i Vikingstad så nu ska allt "bara" packas och sedan jag ska njuta av en go frukost i lugn och ro.

torsdag, december 30, 2010

Nattspring...

Usch, vilken natt! Har nog sprungit på toaletten 7 ggr för att jag varit jättekissnödig. När jag väl är där så kommer några droppar. Anar att det är den lill* i magen som skojar med mig... Uppskattar det inte! Hur får man bebisen att sluta med sådana dumheter???

Igår var Cissi, Johan och jag och handlade. Blev en hel del, men nu är vi redo att sätta igång med matlagandet. Idag ska jag göra pajer. Cissi fixar lite hos sig idag med, och imorgon fixas resten. Klockan 11 börjar nyårsbestyren. Hoppas våra gäster blir nöjda!

Vi lånade med Minus hem igår med. Så himla mysigt! Som vanligt så sover han... Men när jag börjar laga mat om en stund så lär han vakna till...

tisdag, december 28, 2010

29...

"Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Anna-Karins födelsedag. Hurra, hurra, hurra..." Jepps, idag blir jag 29. Känns som vanligt, men när man fyller så sent som jag så har jag mentalt hunnit förbereda mig då mina kompisar redan hunnit bli 29. Karin, som också är 81:a fyller ju "20+" om en månad. Grattis i förskott!;) Hade sett fram emot en vild 30-årsfest, men i mitt tillstånd så blir ingenting särskilt vilt... Får satsa på min fest om ett år istället!

Idag ska pappa och jag ner till Barnvagnscentralen och kolla in deras rea. Sedan ska vi handla lite bröd och bakelser, och i eftermiddag ska jag träffa fina Marie och fika. Kanske blir det en träff med Therese med. Hoppas, hoppas!

Nej, nu ska jag svida om till vintermundering, 15 minusgrader här!

måndag, december 27, 2010

På väg...

Snart ska jag ta bussen från "Hejdis" till resecentrum, och sedan vidare till Borås. Håller tummarna för att jag kan känna mig avslappnad och lita på chauffören under tretimmarsresan. Jag har laddat mobilen med ny musik, packat ner skumtomtar och tagit med en (förhoppningsvis) bra bok, så jag ska nog klara mig ett tag iaf...

söndag, december 26, 2010

Bussa till Borås...

Julen är nu förbi. Snart väntar min födelsedag (jippie...) och sedan nyår. Eftersom vi bestämde oss för att inte åka till Borås i jul pga vädret, så åker jag istället imorgon. Johan jobbar så jag tar bussen, och det gör jag så gärna så. Ogillar att åka bil i detta väder, man känner sig så himla liten. Vill fortfarande helst inte ge mig ut på långresor i den osäkra vintertrafiken, men men...

Vi var en sväng på Ikano idag. Jag köpte en kjol annars kikade vi bara runt lite. Det känns iaf som om jag inte behöver något mer nu i klädesväg. Känner mig nöjd med det jag har, och jag ska ju bara ha mammakläderna i 10 veckor till, sedan blir jag mitt vanliga jag... Fatta, 10 veckor! Medan Johan går och längtar till jag ska föda, så är jag ganska nöjd med att det är ett tag kvar. Mår toppen nu, och vill faktiskt njuta av att vara tillåtet tjock ett tag till. "Det enda" som saknas nu är saker till bebisen; stora saker som bilstol och skötbord, samt lite småplock som kläder och "skötselsaker".

fredag, december 24, 2010

God Jul...

Dagen började tidigt då värken i mina händer hindrade mig från att ligga stilla i sängen. Har fortfarande riktigt ont, men lite bättre har det blivit. Tänker dock på Nina vars händer är bortdomnade och eventuellt får operera dem. Jämför jag med henne har jag det bra. Det är så lätt att se sina problem som de största ibland. Jag är ganska bra på det... Får påminna mig själv om och om igen att många har det värre, mycket värre.

Igår tog vi beslutet att inte åka till Borås idag. Väglaget gör mig jätteorolig, särskilt när man sitter i en liten bil och man hör om lastbil efter lastbil som är med i olyckor. Det känns som om jag kan lita på Johan och mig i trafiken, men vad andra gör har jag ingen makt över. Hur trist det än är, så blir det inget julfirande med min familj i år.

onsdag, december 22, 2010

Jaaa...

Mina problem är lösta! Hittade en skitsnygg klänning på Gina Tricot (tänk på uttalet Cissi...) som blir min nyårsblåsa. Jag köpte även 1 meter svart muddväv som fick bli dagens avslutningsklänning. Till muddväven hade jag en grön bolero. Tycker jag var riktigt fin själv faktiskt... Älskar min mage just nu!

Har nyss varit och fikat med Sabine. Snällaste, raraste Sabine gav mig en julklapp; egengjort godis, glögg och Mama-tidningar. Tusen tack finaste du! Fick även en liten gosstund med Ville. Han är så himla underbar!

Nu är jag hemma, jag har jullov och ska strax starta ett storkok. Imorgon blir det glukosbelastningstest på Kvinnohälsan, tvätt och ännu mer bak, stök och städ. Sedan är det jul, och vi håller tummarna för att vädret ska bli tillräckligt bra för att vi ska kunna åka ner till mammi och pappi på julafton. Just nu ser det ganska mörkt ut, men vi hoppas att det ordnar sig.

måndag, december 20, 2010

Neeej...

Inte nu igen!!! Nu får jag mejl från det nya stället att klänningen är slut även där. De kan erbjuda mig en annan liknande klänning till samma pris, men den är ärmlös och mina armar bör inte blottas... Satans skit! Efter tips från Karin så ska Vero Moda ha börjat sälja mammakläder, men det gör de inte här i Lkpg utan bara i Norrköping. Typiskt... Åh, vad trött jag blir!

söndag, december 19, 2010

TV...

Alltså, nästa vecka börjar julens alla bra tv-program. Hur ska jag kunna välja? Ingen aning. Måste jag se allt? Eh, ja, det mesta iaf. Imorgon måndag ser det ut såhär:
- Ung och bortskämd Vs Jul med Ernst - Ernst vinner...
- Våra vänners liv Vs Morden i Sandhamn - Oklart val...

På tisdag utspelar sig samma duell, iaf klockan 20. Varför??? Vilken tur att man kan se det på Play. Hur skulle jag annars klara mig?;)

Får nog bli Ernst, som iofs alltid är given, och Sandhamn eftersom den serien går tre dagar i rad. På onsdag är det Bonde söker fru, och på torsdag ska det spelas Bingo som alltid dan före dan.

Imorgon ska jag ta en tidigare buss till jobbet eftersom alla betyg ska vara satta senast klockan 10, och jag har lektioner 8 till 11. Några tveksamheter fortfarande, men det blir väl som det brukar; några blir nöjda, andra mycket besvikna... Hoppas jag slipper några större konflikter, fast några mindre är jag beredd på (men slipper helst)...

Jullov...

Sista skolveckan närmar sig. Eller, vecka och vecka, det handlar om några fjuttiga dagar. Imorgon har jag två lektioner, sedan ska vår klass gå ut och äta och sedan bowla. På tisdag har jag tre lektioner, de sista detta året, och på onsdag är det avslutning. Sedan har jag 15 dagar ledigt! Under dessa 15 lediga dagar ska jag:

-slöa och njuta av ledigheten
-städa på vinden
-rensa garderober
-storstäda lägenheten
-fira jul i Borå och i Lkpg
-anordna nyår och fixa allt som hör där till

lördag, december 18, 2010

Problem solved...

Tack Karin och Sabine för tips, men jag tror jag fixar't. Gick in på en annan sida med mammakläder och fann samma klänning där. Iofs var den en storlek större, men det ordnar sig nog... Kanske är "the dress of my dreams" urful på mig, så då får jag leta vidare, och då vet jag var jag ska börja kolla...:D Klänningen ska skickas på måndag så jag hoppas ha den på onsdag. Håll tummarna nu allihop!!!

Panik...

Min klänning har ännu inte kommit, men igår eftermiddag fick jag et mejl från 4mom.se där de sa att de mottagit min retur och skulle behandla den så snart som möjligt. MEN, jag har ju aldrig fått någon klänning!!! Svårt att returnera då! Skickade snabbt ett mejl till dem, men de har helstängt fram till måndag klockan 11, men då ska jag bannemäj ringa och höra vad som händer. I morse fick jag ännu ett mjel från dem där de meddelar att butiken upphör och erbjuder 30% på allt. När jag då går in och tänker att jag kanske kan få 30% på "min" klänning, så är den slut. Så jävla typiskt! Vad gör jag nu? Jag har INGET att ha på mig på jul och nyår. Var köper jag en snygg mammaklänning? Snälla hjälp mig!

onsdag, december 15, 2010

Försvunnen...

Undrar var min nyårsklänning är någonstans? Beställde förra veckan, och leveranstiden var 2-3 dagar. Är så inställd på den just nu så den måste fasen komma snart! Måste ju prova ut alla tillbehör i god tid. Dagarna vid nyår är det bara mat jag ska tänka på... Och, ja, Malin, menyn avslöjas snart tror jag. Ska kolla med festarrangörerna om vi kan släppa sådan hemlig info först bara...;)

Snart så...

Nu är det bara en vecka tills jag har JULLOV!!! Torsdag och fredag, a.k.a helvetesfredag, kvar, sedan lite glid måndag och tisdag, och sedan avslutning på onsdag morgon. Längtar sååå! När jag slutat på onsdag ska jag åka hem så fort jag kan (läs: får för min chef) för att klippa mig och sedan fika med underbaraste Sabine och Ulrika. Ska bli kul att ses BARA vi tre. Det är alltså stängt för inbjudan av fler personer... Se där Cissi, var snabb jag var med att tacka nej till redan icke inbjudna personer:D Haha, nej men man lär sig. Till nästa gång vet vi att man aldrig kan vara för övertydlig...

Idag gick jag förbi stan efter jobbet för att kolla på skenor till mina händer, vilket var det som läkaren rekommenderade igår. Varför undrar jag. Skenorna höll ju bara handlederna raka, det är ju fingrarna som är det stora problemet. Äsch, fixar något egensnickrat istället. Blir nog bäst. Läkaren var förövrigt den okänslige djävulen som konstaterade vårt missfall i april. Han är det bannemäj något fel på. Igår sa han något i stil med: ja, med detta är det ingen fara, men det kan ju alltid hända andra saker, och flinar (läs med ordentlig fransksvensk accent). Weirdooo... Noll förtroende för honom. Hur som helst, känns ganska ok i händerna nu. Jag har bara lite ont några timmar på morgonen. Blir det inte värre överlever jag;)

lördag, december 11, 2010

Minusmys...

Bara en vecka kvar nu. Ska bli så underbart att få vara lite ledig. Jag har mått ganska dåligt hela veckan, kanske ett tecken på att jag verkligen behöver vara ledig och bara ta det lugnt. I can't wait... På tisdag ska jag på utredning angående min värk i händer och fingrar. Undrar vad de kan göra?

Igårkväll var vi ute hos Cissi och Kalle. Vi åt tacos (såklart, det var ju fredag) och planerade nyårsfesten som vi ska hålla i där ute. Menyn är nu klar samt bordsplacering. I mellandagarna ska vi handla och sedan förbereda så mycket som möjlgt så att vi slipper laga mat hela långa nyårsafton. Vi är nöjda med vad vi kommit fram till. Hoppas alla andra blir det med!

När vi åkte hem vid 22 igår så tog vi med Minus. Så himla mysigt. Han verkar dock inte ha stortrivts jämte mig inatt för imorse sov han ute i soffan. I don't blame him... Vem vill sova jämte en jätte som bara vrider och vänder på sig hela natten?

I skrivande stund så bakar jag bröd. Känns som om jag gör det varje lördag. Ska nog hitta en annan dag till det, trist att alltid lägga lördagarna till det. Men gott blir det!

Nej, nu ska jag lägga mig i soffan jämte Minus, och snart börjar skidskyttet. Johan borde väl med komma hem från jobbet snart. Då blir det nybakta frallor och kaffe. Mums!

tisdag, december 07, 2010

Bäst just nu...



Härligt jazzig!

Nyår...

Kanske denna?
Och så kanske nåt bling till?

måndag, december 06, 2010

Värk från helvetet...

Måndag. En trist sådan. Jag har varit hemma från jobbet idag. Värken i mina händer, imorse ända upp till armbågen, hindrade mig från att klä på mig och därmed från att ta mig till jobbet. Hade varit en syn annars... På kvinnohälsan sa de att de vill utreda smärtan, men att de kan göra det först nästa tisdag. Får härda ut tills dess. Imorgon ska jag ställa klockan tidigt och köra fingergympa. Jag ska dessutom försöka linda händerna inatt. Hoppas det kan hjälpa. Det är först nu vid femhugget som smärtan släppt så pass att jag kan skriva. Har diskat lite, men fyttirackarn (?) vad ont det gjorde!

Har ringt Familjerådgivningen idag. Det är de som fixar med faderskapsintyg. Så om några dagar kan vi gå till Medborgarkontoret och skriva på papper att Johan är pappa till vårt barn. Skönt att få det avklarat innan födseln.

Annars har jag glott en hel del på tv, pratat lite med Karin och ätit pepparkakor... Tål dem inte så nu får det vara slut med det. Skyller på tristess...

I helgen ska vi vara hundvakt! Ska bli så kul. Det känns som en evighet sedan sist. Helgen startar nog med lite tacos och nyårsplanering hemma hos Cissi och Kalle, och sedan tar vi med oss Minus hem och myser. Nu får han nog se upp i sängen dock, eftersom jag byter sovställning hela tiden. Kanske kan Johan bli lite mer populär nu?

söndag, december 05, 2010

Värk...

Mina stackars händer! Fan vad de värker! På grund av detta kan jag inte rätta prov då jag inte kan hålla i en penna. Bra ursäkt, va? Får ta det i veckan istället. Är ganska jobbigt att skriva på tangentbordet med, så inlägget är snart slut. Ska ringa mammi och pappi istället. Veckan som kommer innehåller nog en hel del skoj. Lite fikadejter, bebisgos och Zumba, förhoppninsgvis. När veckan är slut är det bara 1 vecka till jullovet. Underbart!

lördag, december 04, 2010

Calzone my friend...

Det är lördag kväll och jag sitter själv i Johans brors lägenhet. Jag har fått låna den då det pågår poker-/fotbollskväll hemma hos oss. Det är jag mycket tacksam för. Jag har varit här i ca 3 timmar, och jag har vilat ögonen i två av dem. Gud så skönt! Om en liten stund ska jag beställa pizza från andra sidan gatan. Det ska bli en Calzone som jag längtat efter hela veckan. Mums!

Eftersom jag hör till den gruppen som inte ser på varken Dansbandskampen eller sSå mycket bättre så ska jag ikväll se film. Danne har flera filmer, frågan är vilken jag ska börja med. Hoppas, hoppas att jag orkar se klart minst en... När killarna drar hemifrån oss är det bara för mig att ta mitt pick och pack och köra lugnt och försiktigt hemåt. Kan väl tänka mig att det blir vid 12, så en film måste jag ju hinna med!

Nä, om jag skulle ta och beställa den där pizzan...

fredag, december 03, 2010

Snart så...

99 dagar kvaaar!!!